Indonesia Java Mount PatuhaIndonésie na mapě světa

 

Tato indonéská kávovníková zrna z ostrova Jáva jsou pěstována v oblasti pohoří Mount Patuha. Zrna jsou sklízena ručně ve stádiu ideální zralosti a ještě před zahájením fermentace trvající 16-36 hodin jsou třešně ručně dotříděny. Následné sušení kávovníkových zrn probíhá do dosažení vlhkosti 10-12%.

 

Obecné informace:

  • Region: Ciwidey, West Java,Indinesia
  • Nadmořská výška: 1.650 – 1.800 m n.m.
  • Roční úhrn srážek: 3175 mm až 5100 mm
  • Zpracování: semi washed 
  • Odrůda: Arabica typica, S795


 

Chuťový profil:

  • Plné tělo, šťavnatá chuť s tóny tamarindu, maliny a tabáku.

 

 

Semi-Washed / Polo-praná metoda

Zažitý termín pro zpracování kávovníkových třešní pouze odstraněním slupky z třešně a ponecháním většího či menšího množství dužiny ulpívající během sušení na zrnech, jelikož je dužina lepková, často je tento proces označován jako honey / medová metoda. Zpracování sklizených třešní je nutné zahájit bezprostředně po jejich sklizni tak, aby se vyloučilo riziko vzniku plísní či nechtěné fermentace.

Způsob: Tato metoda je kombinací suchého a mokrého procesu. Po sklizni dojde pouze k selekci třešní, které proud vody roztřídí tak, že lehké, shnilé nebo poškozené plody a nečistoty jdou propustí do jiného kanálu, než těžké zralé červené a nezralé zelené plody, které pokračují dále do rozvlákňovače, z nějž jemné červené plody vyjdou s odstraněnou dužinou a pokračují do dalšího bubnu, kde je odstraněna zbývající dužina před tím, než jsou zrnka sušena. Nezralé plody jsou během tohoto procesu odděleny a dále poslány ke zpracování tradiční suchou metodou. Zpracované červené plody zbavené slupky a části dužiny jsou sušeny v pergamenovém obalu.

 

Doba sušení: 5 – 15 dnů 

Inodnésie - znak země

 

 

 

Napsat recenzi

Poznámka: Nepoužívejte HTML tagy!
    Špatný           Dobrý

Indonesia Java Mount Patuha

  • Kód výrobku: Indonesia Java Mount Patuha
  • Dostupnost: Na skladě
  • 509 Kč

  • Cena bez DPH: 443 Kč

Dostupné možnosti


Tagy: indonesia, nepražená káva,