Grindripper – jedinečný ruční mlýnek a překapávač na kávu

Grindripper je malý přenosný ruční mlýnek na kávu (grinder) a překapávač (dripper) v jednom. Mlýnek na kávu s překapávačem spolu tvoří kompaktní zařízení pro přípravu překapávané kávy z čerstvě namletých kávových zrn. Celý systém je navržen s velkou pečlivostí a klade maximální důraz na pohodlné a bezpečné používání. Ergonomii celého systému pocítíte již při prvním uchopení Grindripperu.

Grindripper - velikost Grindripper - balení

Jednoduše přenosný

Díky svým opravdu malým rozměrům a nízké hmotnosti se jedná o ideální volbu pro ty, kteří si chtějí dopřát kvalitní čerstvou kávu všude – i na těch nejodlehlejších místech. Součástí příslušenství je jednak praktické cestovní pouzdro, ale také nezbytný zásobník na zrnkovou kávu, jehož vrchní část slouží zároveň jako odkládací místo pro odložení překapávače po dokončení extrakce kávy. Keramické mlecí kameny – důležitý předpoklad pro správné mletí kávy

Keramické mlecí kameny – důležitý předpoklad pro správné mletí kávy

Jádrem Grindripperu je kvalitní kuželový mlecí mechanismus s keramickými mlecími kameny, které eliminují nežádoucí zahřívání kávy při jejím mletí. Keramické mlecí kameny rovněž zaručují vysokou kvalitu a přesnost mletí kávy. Variabilitu nastavení hrubosti mletí zajišťuje otočná matice na spodní straně mlecího mechanismu.

Jednoduchá údržba

Celý systém je snadno v několika málo krocích rozebíratelný, takže jeho údržba a čištění je naprosto jednoduchá. Veškeré části opláchnete pod tekoucí vodou, mlecí kameny očistíte malým kartáčkem od zbytků mleté kávy. Překapávač (dripper) je možné bez problému vložit do myčky. Zdravotně nezávadný a šetrný k životnímu prostředí

Dripper je vyroben z vysoce odolného plastu – Tritan (BPA free), který dělá z Grindripperu 100% bezpečný, zdravotně nezávadný výrobek. Při procesu zahřívání a vaření nevylučuje žádné environmentální hormony a jiné škodlivé látky, které mohou způsobit zdravotní potíže.

Grindripper je ekologicky šetrný výrobek. Při výrobě Grindripperu byly odstraněny nebo upraveny veškeré procesní postupy výroby tak, že při jeho produkci vzniká pouze minimální množství oxidu uhličitého.

Technické parametry

  • Rozměry: 85 mm (šířka – průměr), 160 mm (výška)
  • Hmotnost: 385 gramů
  • Použité materiály: Tritan (BPA free), PP, keramika, ocel

E-SHOP


Jak jednoduše a rychle připravit kávu s Grindripperem

Grindripper pracuje na principu alternativní metody přípravy kávy – metodou pour over (filtrovaná, nebo-li překapávaná káva). Tato manuální metoda přípravy kávy je ve světě velmi rozšířena. Tato metoda nabízí jeden ze způsobů přípravy kvalitní výběrové kávy, protože odhalí i ty nejjemnější chuťové nuance kávy. S Grindripperem si můžete i vy vychutnat výběrovou kávu doma, na cestách – prostě kdekoliv … a díky praktickému cestovnímu vaku máte vše důležité vždy při ruce.

Co budete potřebovat:
  • Grindripper – ruční mlýnek a překapávač na kávu v jednom
  • zrnkovou kávu
  • papírový filtr
  • horkou vodu (maximálně 92 – 93 °C)
  • šálek, malou konvičku…

Pouhých 5 snadných kroků k perfektní kávě

  1. Naplnění kávomlýnku zrnkovou kávou - odstraňte horní kryt Grindripperu a naplňte mlýnek zrnkovou kávou. Optimální množství, které se vejde do mlýnku, je cca 12 g zrnkové kávy. Z tohoto množství zrnkové kávy připravíte 1 šálek filtrované kávy (0,2 l). Po naplnění mlýnku horní kryt opět uzavřete
  2. Vložení papírového filtru do překapávače - papírový filtr přeložte na straně postranního sváru a vložte do překapávače. Odstraňte spodní kryt mlecího mechanismu, nasaďte mlýnek na překapávač a otočením ve směru hodinových ručiček zajistěte zámky (uslyšíte cvaknutí).Použijte originální filtry určené pro Grindripper, které mají ten správný rozměr. Filtry jsou vyrobeny z kvalitního neběleného filtračního papíru, který eliminuje uvolňování nežádoucích látek do kávy.
  3. Mletí kávy - nasaďte kliku mlýnku a ve směru hodinových ručiček začněte mlít kávu. Doba mletí kávy záleží na zvolené hrubosti mletí a množství kávy v kávomlýnku. Pokud naplníte Grindripper maximálním množství kávy, tedy cca 12 gramy, odhadovaná doba mletí kávy bude přibližně 60 vteřin (v závyslosti na hrubosti mletí kávy).
  4. Oddělení kávomlýnku od překapávače s namletou kávou - po dokončení mletí kávy odjistěte zámky otočením proti směru hodinových ručiček, oddělte mlýnek od překapávače a opět nasaďte spodní kryt mlýnku. Tím zamezíte vypadávání zbytků mleté kávy, která zůstává v mlecím zařízení. Také doporučujeme ihned po dokončení mletí provést rychlou údržbu Grindripperu. Stačí jednoduše zbavit Grindripper veškeré zbylé mleté kávy, která se při mletí usadí na vnitřní stěně mlýnku.
  5. Příprava kávy - položte překapávač na požadovaný šálek. Nejdříve doporučujeme kávu krátce – asi na 20 vteřin – navlhčit malým množstvím horké vody. Potom již můžete pokračovat s doléváním další vody. Při zalévání kávy postupujte krouživými pohyby od středu směrem k okraji. Celková délka extrakce kávy by neměla přesáhnout 3 minuty.
    Rychlost a délka extrakce kávy závisí na zvolené hrubosti mletí a množství kávy. To má také zásadní vliv na chuť kávy. Pokud se vám zdá káva příliš intenzivní – s výrazným tělem, zkuste zvolit hrubší mletí kávy, případně změňte poměr vody a kávy. A naopak, má-li káva nevýrazné tělo, zvolte jemnější mletí kávy. Je samozřejmě třeba počítat také s tím, že jednotlivé odrůdy či směsi kávy mají odlišné chuťové charakteristiky v závyslosti na botanické odrůdě, stupni pražení, stáří zrnkové kávy atp.

 

4coffee s.r.o. - Váš partner pro kvalitní kávu

Základem pražení je zelená káva.


Ověřená kvalita zelené kávy v naší nabídce.


4coffee s.r.o.

V Lužánkách 437
262 42 Rožmitál pod Třemšínem

tel: +420 725 966 866
e-mail: zdenek@4coffee.cz

IČO:24130711
DIČ:CZ24130711

Provozovna

Věšín 232, 262 43 Věšín

Zdeněk Vantuch - kontaktní osoba
tel: +420 725 966 866
e-mail: zdenek@4coffee.cz

Jana Nová - administrativa
e-mail: info@4coffee.cz

Božena Klasová - expedice
tel: +420 720 952 439
e-mail: bozena@4coffee.cz

Další fotogalerie Další galerie se otevřou v nové záložce