Konvičky na mléko

Patříte ke kávovým nadšencům, kteří už mají doma téměř vše a přemýšlíte nad tím jak zdokonalit přípravu svých oblíbených nápojů a co více, docílit také možnosti přípravy cappuccina či caffé latte technikou Latte art? Pak nesmí chybět ve vaší výbavě kvalitní konvička na zpěňování mléka. V podstatě se nabízí dvě možnosti využití – první s kávovarem, který je vybaven výdejníkem horké páry a druhá zpracování mléka připraveného v cappuccinatoru v této konvičce a následné využití při přípravě vašeho oblíbeného cappuccina.

 

Konvička pro Late Art

Konvička na mléko - nerez

Výška správné hladiny mléka

Hladina mléka

Postup při využití kávovaru s tryskou na horkou páru:

  • do konvičky nalijete studené mléko na úroveň dolní části prolisu, kterým začíná nalévací hubička konvičky na mléko
  • z výdejníku horké páry (trysky na horku páru) odfouknete zkondenzovanou vodu do jiné nádoby a následně vložíte vývod trysky na hladinu mléka tak, abyste vytvořili vír
  • mléko zvyšuje svou hladinu a postupně nabývá na objemu díky tvořící se mléčně pěně
  • v okamžiku kdy dosáhnete teploty mléka 60 – 70°C ukončíte pěnění
  • pokud vznikly na povrhu vzduchové bubliny, mírně klepněte konvičkou o pevnou podložku (popraskají největší bubliny) a následně konvičkou „točte“ tak, aby se povrch mléka zcela vyhladil a zůstal hladký, ideálně bez viditelných bublin
  • nyní máte mléko připravené pro nalití do předehřátého šálku s připraveným espressem
  • mléko a pěnu nalijte do espressa
  • pokud připravujete cappuccino, toto by mělo být složeno z cca 25ml espressa, 1-2cm mléčné pěny, zbytek objemu šálku tvoří teplé mléko
  • pokud připravujete caffe latte, opět využijte pro přípravu 25ml espressa, minimální množství mléčné pěny a většinu nápoje tvoří teplé mléko
  • při využívání této konvičky máte díky kvalitnímu materiálu a provedení nejen možnost přípravy tradičního cappuccina, ale štíhlá a ideálně tvarovaná nalévací hubička vám umožní také přípravu mléčných nápojů techniku Latte Art
  • E-SHOP

 

 

Postup při využití cappuccinatoru:
  • ohřáté a zpěněné mléko z cappuccinatoru přelijte do konvičky na mléko
  • mléko zpracujte podobně jako při využití kávovaru vybaveného párou, tedy: pokud vznikly na povrhu vzduchové bubliny, mírně klepněte konvičkou o pevnou podložku (popraskají největší bubliny) a následně konvičkou „točte“ tak, aby se povrch mléka zcela vyhladil a zůstal hladký, ideálně bez viditelných bublin
  • následně můžete zpracované mléko nalít do šálku s připraveným espresem
Doporučení:
  • chcete-li si maximálně vychutnat svůj šálek cappuccina, sáhněte samozřejmě po vaší skvělé kávě, kterou jste si upražili a následně také využijte mléko s vyšším procentem tuku a zvýšeným podílem bílkovin – pěna bude hutnější a nápoj chutnější
  • pokud vlastníte cappuccinator, investici do konvičky na mléko vám doporučujeme pouze v případě, že chcete nacvičit přípravu nápojů technikou Latte Art, pro tradiční cappuccino si vystačíte i s cappuccinatorem
  • až budete přemýšlet nad nákupem konvičky, zkontrolujte délku výdejníku horké páry na vašem kávovaru, pro domácí kávovary doporučujeme využívat spíše menší objem 0,5 litru tak, aby tryska dosáhla do připraveného studeného mléka
4coffee s.r.o. - Váš partner pro kvalitní kávu

Základem pražení je zelená káva.


Ověřená kvalita zelené kávy v naší nabídce.


4coffee s.r.o.

V Lužánkách 437
262 42 Rožmitál pod Třemšínem

tel: +420 725 966 866
e-mail: zdenek@4coffee.cz

IČO:24130711
DIČ:CZ24130711

Provozovna

Věšín 232, 262 43 Věšín

Zdeněk Vantuch - kontaktní osoba
tel: +420 725 966 866
e-mail: zdenek@4coffee.cz

Jana Nová - administrativa
e-mail: info@4coffee.cz

Božena Klasová - expedice
tel: +420 720 952 439
e-mail: bozena@4coffee.cz

Další fotogalerie Další galerie se otevřou v nové záložce